Made by Google – ny podcasts om Googles hårdvara

made by google podcast 2022

Vill du veta mer om hårdvaran som Google använder i sina egna prylar? Då ska du lyssna på den nya och (faktiskt) spännande podcasten Made by Google.

Här får du en liten glimt av vad som pågår bakom kulliserna hos Google och lyssna på olika nyckelpersoner som avslöjar hur de har tänkt, varför de har gjort vissa saker och hur vissa beslut kring hårdvaran har tagits.


Our new Made by Google Podcast explores the latest thinking and design ideas behind Google devices.

Podcasten släpper nya avsnitt varje torsdag och varje avsnitt är endast cirka 30 minuter långt.

Här lyssnar du på Made by Google

Made by Google – första avsnittet

Det första avsnittet heter ”Zooming in on Smartphone Cameras”. Gäst i avsnittet är Isaac Reynolds som är produktansvarig för Google Pixel Camera.

Avsnittet går igenom utvecklingen av mobilkameror, hur de har blivit så bra som de är idag och även lite om hur framtiden kan se ut för mobilfotograferna.

De går även igenom funderingar kring optikens storlek – varför betyder inte stor optik nödvändigtvis att bilderna blir bättre? Och vilka är de bästa tipsen för att ta riktigt bra fotografier med mobiltelefonen?

Du hittar det första avsnittet av podcasten här.

Made by Google – andra avsnittet

Det andra avsnittet heter ”Why your Pixel is like a castle” och som du kanske gissar så handlar det om säkerheten i Googles mobiltelefoner.

Värden Rachid Finge pratar med säkerhetsexperterna Jesse Seed och Rae Wang som arbetar med hårdvaran respektive mjukvaran i Pixel-telefonerna.

Förutom att gå in på hur de arbetar med säkerheten så tipsar de om enkla och praktiska saker som användarna kan ha i åtanke för att säkra sin egen, känsliga data när de använder mobiltelefoner, surfplattor och datorer.

Du hittar det andra avsnittet av podcasten här.

Made by Google – tredje avsnittet

Det tredje avsnittet handlar helt om design och färgval, och det är ingen mindre än svenska designern Isabelle Olsson som står för berättelserna den här gången.

Varför gör Google de designvalen som de gör och hur påverkar det användarupplevelsen? Hur ser processen ut när man väljer färgerna till Pixel-telefonerna?

Isabelle Olsson har arbetat på Google i mer än tio år och har stor erfarenhet av att förstå vad som fungerar, vad som inte gör det, och så klart varför. Hör allt om färgval och design i det här avsnittet.

Du hittar det tredje avsnittet av podcasten här.

Made by Google – fjärde avsnittet

Det fjärde avsnittet handlar om Tensor G2-kretsen och hur Google ser på framtiden för Pixel-serien – rent prestandamässigt vill säga.

I det här avsnittet intervjuas Monika Gupta som är ansvarig för kretsteamet på Google och hon ger sin syn på hur Tensor-kretsen presterar idag jämfört med konkurrenterna, och vart hennes team vill ta Pixel-serien inom de kommande fem åren,

Istället för att fokusera på ren kraft och rå prestanda så är blicken istället på AI och maskininlärning i kombination med optimerad mjukvara som kan nyttja den egenskaper. Men vad betyder det för användaren? Hör allt om det i fjärde avsnittet av Made by Google.

Du hittar det fjärde avsnittet av podcasten här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.