Macbook Pro: Nya modeller med bättre tangentbord på gång

apple macbook pro 16

Analytiker går ut med uppgifter om kommande Macbook Pro-modeller. Ny skärmstorlek på 14 tum, förbättrade tangentbord och ARM-processorer istället för Intel-processorer ryktas för 2020/20201.


Apple kan lansera nya Macbook-modeller med förbättrat tangentbord – och ARM-processorer – senare under 2020. Trots coronavirusets framfart. Det rapporterar webbsajten The Verge som även säger att befintliga Macbook Pro 13 ersätts av en 14-tumsmodell.

Det har länge ryktats att Apple inte kommer att göra om samma pinsamma misstag med tangentborden i de senaste årens Macbook Pro-modeller, utan byta tillbaka till den mer traditionella saxbrytar-varianten som många har längtat efter. Precis som företaget har gjort med befintliga 16-tumsvarianten av Macbook Pro.

En av de mer högljudda rösterna kring ryktet är kända analytikern Ming-Chi Kuo som vid upprepade tillfällen pekat på att tangentborden kommer att bytas ut i flera kommande modeller. Och han är inte ensam om att belysa faktumet att det kommer hända.

Den som inte är ett större fan av de fjärilsbrytare som gång på gång rapporterats krångla bör alltså vänta med ett datorköp tills Apple gör slag i saken och lanserar sina nya modeller för 2020.


Macbook Pro 13 ersätts av en 14-tumsmodell

En annan Apple-nyhet är att Ming-Chi Kuo samtidigt rapporterat att företaget kommer ersätta sin populära 13-tumsmodell i Macbook Pro-serien med en något större 14-tumsmodell. Det är oklart när lanseringen kommer att ske – förutsatt att den faktiskt sker överhuvudtaget så klart.

Lästips: Apple AirTags: Tiles-liknande Bluetooth-tracker som spårar dina prylar

Det finns en sannolikhet i att Apple först introducerar det nyagamla tangentbordet i uppgraderade 13-tums Macbook Pro i år och väntar med en större lansering till 2021. Anledningen kan vara att Apple hellre rättar till tangentbordsmisstaget i befintliga datorer istället för att släppa något helt nytt för tidigt.

Slutligen fortsätter med uppgifter om att Apple kan släppa ARM-baserade Macbook Pro-modeller redan under 2020 – alternativt under första kvartalet 2021.

Det finns inga detaljer kring de ARM-bestyckade datorerna, men alla de sedvanliga uppgraderingarna som högre prestanda och bättre batteritid låter ju inte helt otroligt, eller hur?