M43-kamera med 4K-stöd från Panasonic

panasonic-lumix-kameratopp

Panasonic kommer att släppa en kamera med M43-sensor och som är kapabel att spela in video i 4K-upplösning. Detta enligt två ”säkra” källor till webbsajten 43rumors.com. Enligt uppgift rör det sig om en kamera som är ett steg över GH3 men som ändå inte ska ersätta den befintliga modellen och dessutom kosta betydligt mer.

Exakt vad som komma skall vet vi ännu inte, men om uppgifterna stämmer så kan det blir ett riktigt intressant 2014. Olympus väntas lansera en ersättare till E-M5 (nej, E-M1 är inte den officiella ersättaren utan endast ett komplement på marknaden) och även Leica har enligt uppgift tittat närmare på vad M43-systemen klarar.

Om Panasonic verkligen släpper en M43-kamera med 4K-stöd så betyder det att företaget verkligen vill profilera sig i den högpresterande kategorin med professionella kameramodeller. Toppklass på video är inget som tilltalar alla, men för många är det praktiskt att kunna spela in film med hög kvalitet samtidigt som stillbilderna också bli kanonfina.

Panasonic GH3 Mark II kanske?

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.