Lumia Denim – äntligen på gång!

nokia-lumia-525

Lumia Denim rullas nu ut

Telefonerna som är aktuella är Lumia 520, Lumia 525, Lumia 526, Lumia 625, Lumia 720, Lumia 720T och the Lumia 1320.

Störst fokus sett till nya funktioner är på kamerabiten där Nokia har lagt mycket krut i Lumia Denim. Beroende på vilken telefon man har så finns både inspelning av video i 4K-upplösning, förbättrad bildtagning i dåliga ljusförhållanden och ökad prestanda att hämta.

Microsoft har även sett till att röstkommandot ”Hey, Cortana” nu finns med på de marknader som stöder den digitala assistenten. För att detta ska fungera krävs en Snapdragon-processor i 8xx-serien, men Cortana fungerar ännu inte i Sverige så det betyder mindre för oss.

Utrullningen har påbörjats i Kina och kommer nu att spridas inom de närmaste veckorna till fler marknader. Det kan därför dröja ett tag innan du ser Lumia Denium i din telefon – men nu är uppdateringen åtminstone färdig och klar att skickas ut till alla.

Nyhetskälla är kinesiska Microsoft

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.