Logitech lanserar MX Master 2S & Anywhere MX 2S

Logitech MX Master 2S

Logitech har lanserat datormössen MX Master 2S och Anywhere MX 2S. De är riktade mot produktivitet snarare än prestanda och använder nya sensorer för att bättre avläsa underlaget.

Två mycket kompetenta möss som lär uppskattas av många, inte minst med nya mjukvaran Flow som medföljer. Rent visuellt skiljer de sig inte åt men på insidan har Logitech gjort små förbättringar som lyfter modellerna ytterligare.

MX Master 2S

MX Master 2S har ett utseende som är mycket likt föregångaren MX Master men skiljer sig åt på en mängd viktiga punkter. Sensorn på undersidan kallas fortfarande Darkfield High Precision men upplösningen har pressats upp i 4 000 DPI, en markant skillnad jämfört med 1 600 DPI i MX Master. Nya modellen kan ställa in DPI-värdet i steg om 50 DPI medan föregångaren nöjer sig med steg om 200 DPI.

Det finns sju knappar och stöd för geststyrning. Anslutning till datorn sker via Bluetooth och operativsystemen som stöds är Windows 8 / Mac OS X 10.10 eller senare. Detta för att mjukvaran ska fungera optimalt och ge åtkomst till alla funktioner som erbjuds.

Batteriet klarar hela 70 dagars per laddning. En ökning med hela 30 dagar jämfört med MX Master som nöjer sig med 40 dagars maximal drift. På tre minuter har batteriet laddats tillräckligt för en hel dags normal användning. Intressant nog har båda datormössen samma batteristorlek på 500 mAh så optimeringarna i MX Master 2S gör verkligen skillnad.

Logitech MX Master 2S har måtten 85.7 x 126 x 48.4 millimeter och väger 145 gram. Det är identiska mått och samma vikt som föregångare MX Master. Har du redan den första modellen kommer nya att kännas exakt likadant i handen.

Hitta bästa pris på Prisjakt.

Anywhere 2S

logitech anywhere 2sAnywhere 2S är mycket lik sin föregångare Anywhere 2, precis som att MX Master 2S är visuellt identisk med sin föregångare MX Master. Måtten är helt lika 61.6 x 100.3 x 34.4 millimeter), vikten likaså (106 gram) och antalet knappar är fortfarande sju stycken.

Sensorn på undersidan är samma som sitter i MX Master 2S vilket betyder 4 000 DPI och inställningssteg om 50 DPI. Darkfield High Precision-sensorn är utmärkt för kontorsarbete och är förträfflig på att läsa av underlaget, oavsett om du använder en musmatta, tidning eller bara bordet.

Batteriet klarar 70 dagars användning med ett fullt laddat batteri. Föregångaren Anywhere 2 klarade lika mycket så här finner vi inte samma ökning som med MX Master 2S. På bara tre minuter får du en dags användning (vilket är cirka sex timmars användning enligt Logitech).

Hitta bästa pris på Prisjakt.

Logitech Flow

Med tillhörande mjukvaran Logitech Flow kan MX Master 2S användas sömlöst mellan tre olika enheter. Tekniken bakom gör att du enkelt flyttar muspekaren mellan dina enheter och det går även att kopiera och klistra in text (eller bilder och andra filer) mellan enheterna. Supersmidigt om du ofta nyttjar flera enheter under en dag.

Flow fungerar på utvalda modeller från Logitech och är en del av gratismjukvaran Logitech Options. Tekniken är tillgänglig för både datormöss och tangentbord, men se till att välja rätt så Flow faktiskt är tillgänglig. Logitech Options är tillgänglig för Windows och macOS, använder du Linux får du däremot se dig ute i kylan.

Här bör också nämnas att liknande funktionalitet som Flow redan finns med tidigare modeller i Logitechs produktserier. Då gick det att byta mellan enheter med ett enkelt knapptryck, men med Flow är det ännu enklare. Bara för muspekaren mot kanten på en skärm och se hur den hoppar över till nästa dator. Som om du hade flera skärmar till en enhet.

För att det ska fungera måste alla anslutna enheter finnas i samma WiFi-nätverk, annars kan OptionsTM-mjukvaran inte länka ihop dem.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.