Logitech köper Blue Microphones – tar över hela företaget för 117 miljoner dollar

logitech-logo

Logitech meddelar att företaget köper tillverkaren Blue Microphones. Enligt uppgift värderas köper till 117 miljoner dollar och gör att Logitech stärker sin position i produktsegmentet för mikrofoner och hörlurar till datorer.

  • Logitech får tillgång till populära Yeti-serien med USB-mikrofoner
  • Blue Microphones har sålts och köpts flera gånger tidigare
  • Logitech har köpt minst två större tillverkare de senaste två åren
  • Oklart om Logitech tänker påverka Blue Microphones och dess planering

Blue Microphones grundades under 1995 av Skipper Wise och Martins Saulespurens. Tillverkaren har ett brett sortiment med mikrofoner, hörlurar och varierande tillbehör för musiker, gamers, podcasters, YouTubers och streamers.

Bland de mer populära produkterna från Blue Microphones finner vi mikrofonerna i Yeti-serien som blivit mycket omtyckta av både podcasters och streamers.

Mikrofoner som nu går under Logitechs varumärke. Enligt Bracken Darrell som är VD för Logitech kommer köper att accelerera företagets intåg på en växande marknad och öppna ett nytt sätt för dem att ge liv åt användarnas passioner.

blue microphones yeti silver
Yeti är en omtyckt USB-mikrofon som används av allt från streamers till podcasters och YouTubers.

Exakt vad det innebär återstår att se, men vi vet åtminstone att Blue Microphones har planer på en rad nya lanseringar inom den närmaste framtiden. Några detaljer kring detta finns dock inte i skrivande stund.


Det här är inte första gången som Blue Microphones köpts och sålts. Första gången köpte Transom Capital hela Blue Microphones under 2008. Därefter såldes företaget till The Riverside Company några år senare.

Logitech har i sin tur spenderat en hel del pengar på att bredda sitt utbud de senaste åren. Under 2016 köpte företaget Jaybird för 50 miljoner dollar och 2017 spenderades ytterligare 85 miljoner dollar på Astro.

Det ska bli spännande att se vad Logitech kan göra med sitt nyförvärv. Förhoppningsvis försöker Logitech inte lägga sig i planeringen och tillverkningen alltför mycket.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.