Lizard Squad i Anonymous sikte efter Tor-attack

Hacker attack


Lizard Squad attackerade kända spelnätverk

Igår kväll hade både Xbox Live och Playstation Network problem där användarna i vissa fall inte ens kunde logga in på nätverken.

Efter att hackergruppen Lizard Squad för tredje gången attackerat speltjänsterna visade det sig mycket svårt för Microsoft och Sony att göra en återhämtning. Detta har ställt till med problem för alla som fått ny konsol under julen och försökt aktivera denna.

I skrivande stund pågår inga attacker mot någon av spelnätverken, till synes tack vare Kim Dotcom som erbjöd hackarna gratis livstidskonton på MegaPrivacy i utbyte mot att de slutade. Visserligen fick Microsoft och Sony en möjlighet att reparera det som behövde fixas, men istället riktade sig Lizard Squad mot Tor-nätverket som nästa måltavla.

Anonymous reagerar på attacken

Genom att sätta upp tusentals nya så kallade ”noder” inom nätverket försöker Lizard Squad få användarna att hoppa mellan deras osäkra servrar istället för de som är säkra. Tacksamt nog är det mindre än en procent av alla Tor-användarna som faktiskt drabbas och tilltaget har fått kända hackergruppen Anonymous att reagera – och det ordentligt.


Som svar på Lizard Squads försök att infiltrera Tor-nätverket har Anonymous börjat leta efter personliga uppgifter kring de som är med i hackergruppen. Minst en person har hängts ut öppet på internet och Anonymous arbetar nu för att fler ska exponeras.

Ordkrig på Twitter

Efter att Lizard Squad gick ut med meddelandet ”All your onions are belong to us.” på Twitter svarade Anonymous dagen efter med ”Hey @LizardMafia don’t fuck with the Tor network. People need that service because of corrupt governments. Stand the fuck down.”.

https://twitter.com/LizardMafia/status/548523618901454848

Nu är frågan om det blir ett storskaligt hackerkrig mellan de båda grupperna eller om Lizard Squad väljer att ta det lugnt ett tag. Vad tror ni?