Hur jag tar mig ur en förkylning – 4 tekniska steg

Sjuk

Sjuk men teknisk

Skylanders Trap Team Dark

Just i skrivande stund är jag hostande, nysande, huvudvärksbeklagande sjuk. Tacksamt nog är det väldigt mycket som ska till för att göra mig helt sängliggande, så nu försöker jag hitta något att göra medan förkylningen kommer och går.

Det första som slog mig var att försöka klara Skylanders: Trap Team på den högsta svårighetsgraden. Grabben min har mängder av gubbar och fällor så varför inte sätta dem i arbete? Nej, jag vill inte se det som ett barnspel – det är faktiskt riktigt kul och väldigt innovativt med alla gubbar som ger nya spelstilar.

Frozen & Sony A7

Sony A7

En annan sak som jag velat göra ett tag nu är att se filmen Frozen igen – på engelska. De svenska rösterna ger sig tyvärr inte till rätta i sångerna tycker jag. Idina Menzel har en fantastisk röst som Elsa och Kristen Bell gör ett fantastisk jobb som Anna. Hyra på min Samsung Galaxy S4 och sedan strömma till Chromecast är en utmärkt lösning.

Slutligen kommer jag att redigera en mängd bilder som jag tagit med min Sony A7 och de Pentax-objektiv som följer med i kameraväskan. Primärt är det ett Pentax SMC-M 50mm f/1.7 som gäller, manuellt och skarpt redan från f/2.0. Den här gången är det porträttbilder som gäller och det till en arbetskamrat som ville ge sin man en present under mellandagarna.

GoPro Hero4 Black Advanced

Eventuellt kommer jag även att planera för ett framtida köp av en GoPro HERO4 Black Adventure med tillhörande stabiliseringsrigg och extra mikrofon. Har länge sett fram emot att få komma igång med videoinspelning på allvar och redigera kan jag göra direkt på en Ipad Air 2 om min långsamma (snigel!) dator inte orkar med filerna.

Sängen? Aldrig!

Man kanske är sjuk, men det finns alltid något att göra och att ligga i sängen vägrar jag. Här ska det vara kreativt och så in i norden också! Vad brukar du göra för tekniskt och pryligt när du är sjuk? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Bildkälla: jessicasachs.com

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.