Liten uppdatering till Tesla ökar räckvidden – version 2020.28.2

Tesla Model X

Tesla har släppt en liten uppdatering till mjukvaran i sina bilar som marginellt ökar räckvidden. Vad som är nytt? Du kan stänga av luftutblåsen på passagerarsidan om du vill.

Från version 2020.28.2 av mjukvaran till Teslas bilar kan ventilationsutblåsen stängas av på den högra sidan. Och det helt automatiskt när bilen känner att det inte finns någon medpassagerare där.

Att stänga av ventilationsutblåsen ger en liten energibesparing som istället kan läggas på räckvidden. Det är en marginell skillnad, men alla bäckar små bidrar. Extra tydligt blir det i riktigt varmt eller kallt väder när bilens energianvändning är extra hög.

Your car will automatically disable the passenger face vents when no passenger is detected, lowering energy consumption in hot weather. This vent can be manually enabled by tapping where you’d like the passenger face vent to direct air within the climate control panel.

Andra förbättringar med version 2020.28.2 av mjukvaran är UI-förbättringar till Sirius XM-appen samt optimeringar för den smarta dämpningen i Model S och Model X. I övrigt finns en rad små marknadsspecifika justeringar.

Uppdateringen till din Tesla-bil hämtas automatiskt över OTA precis som vanligt. När uppdateringen är redo för din bil får du ett meddelande i konsolen på bilen samt i din Tesla-app på mobilen. Acceptera uppdateringen så installeras allt som normalt. Läs mer om installationsprocessen på Teslas hemsida om du är osäker.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.