LG V30 kan ha baksida av glas & trådlös laddning

LG V20

LG V30 kan ha en baksida av glas och stöd för trådlös laddning. Detta enligt de senaste uppgifterna om kommande flaggskeppstelefonen — och allt pekar nu på att LG kan ha en mycket intressant smartphone på gång.

Efter de senaste årens floppar med LG G-serien behöver den sydkoreanska tillverkaren en fullträff med V30. En mobiltelefon som följer de två tidigare modellerna i samma serie, båda med generellt betyg hos både recensenter och användare.

Om vi ska tro alla de rykten och uppgifter som dykt upp kring LG V30 så kan kommande mobiltelefonen bli den toppenlansering som behövs. Förutom baksida av glas (vilket inte nödvändigtvis är dåligt) och trådlös laddning ska V30 ha snabba Snapdragon 835 och 6GB RAM-minne.

Det betyder marknadens idag snabbaste processor och mer RAM-minne än de flesta andra mobiltelefoner på marknaden. LG V30 kan även ha en kurvad skärm likt vad Samsung gjort de senaste åren. Tre uppgifter som talar för att LG på allvar vill fräscha upp sin närvaro i kategorin och göra en storoffensiv mot konkurrenter som Samsung, Sony, OnePlus och Apple (ja, vi räknar med iPhone och iOS här).

Vi vet fortfarande inte hur LG V30 kommer att se ut eller ens om mobiltelefonen släpps i Sverige. Däremot vet vi att konkurrensen hårdnar för vart år som går, och ska LG fortsätta vara med och leka i toppen krävs något riktigt intressant.

Samsung kommer snart att visa upp Galaxy Note 8, Apple har iPhone 8 under hösten och OnePlus har nyligen släpps OnePlus 5. LG har inte mycket till utrymme för att vänta med V30. Därför tror vi att modellen visas upp under IFA Berlin som går av starten i september.

Vad hoppas du på att LG V30 ska erbjuda?

Observera att bilden till artikeln visar en LG V20.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.