LG V10 får Android 7.0 — uppdateringen har börjat rullas ut

LG V10

LG V10 har snart en uppdatering till Android 7.0 ”Nougat” att hämta och installera. Det bekräftar tillverkaren som redan har börjat rulla ut nya mjukvaran på den sydkoreanska marknaden.


Även om uppdateringen är på gång så kan du räkna med att det dröja innan du får den till din mobiltelefon. Först ska Sverige vara aktuell i raden av länder som omfattas av uppdateringen, och råkar du ha en låst telefon ska mobiloperatören göra sina förändringar.

Har du otur kan det dröja ytterligare en eller två månader innan Android 7.0 kan installeras på din LG V10. Har du dessutom syskontelefonen LG G4 kommer det att dröja ännu längre då den — trots löften — fortfarande inte har någon bekräftad uppdatering redo.

När du väl får uppdateringen till Android 7.0 är det inte bara Googles generella förbättringar och optimeringar som följer med. LG har också gjort sina modellspecifika ändringar med bland annat ett uppdaterat gränssnitt som läggs ovanpå Android.

Nyheten om uppdateringen kommer kort tid efter att Google öppnat upp Beta-programmet för kommande Android O. Och Nougat som är den idag senaste versionen finns fortfarande bara på strax över sju procent av alla Android-telefoner. En ruskigt låg siffra som måste svida för Google.


Att LG tar så lång tid på sig med uppdateringen är ytterligare en bekräftelse på att man bör köpa en helt ny mobiltelefon om man snabbt vill ha nya Android-versioner — det eller en Nexus / Pixel-telefon från Google. Annars kan man få vänta många och långa månader.

Smartklockan Huawei Watch är ytterligare ett exempel på det. En klocka som i flera månader hade Beta-versioner av Android Wear 2.0 som fick vänta i tre månader efter att versionen färdigställts av Google. En väntan som fick många att lovat att aldrig mer köpa en Huawei-telefon eller smartklocka.

Har du en LG V10 och tycker du att väntetiden på Nougat har varit rimlig? Kommentera gärna och berätta!