LG lanserar projektorn CineBeam 4K UHD med 4K/HDR & stöd för DCI-P3

lg cinebeam 4k uhd 2020

LG CineBeam 4K UHD är en projektor för entusiasterna som vill kunna projicera en bild på upp till 300 tum, mätt diagonalt. Modellen har en ljusstyrka på maximalt 2 700 ansilumen och stöder visning med 97 procent av färgrymden DCI-P3.

Med CineBeam 4K UHD får du en riktigt kompetent projektor som fungerar lika bra i vardagsrummet som i biosalongen (har du ett sådant rum i hemmet är vi automatiskt väldigt avundsjuka). Projektorn stöder HDR med standarder som HDR10 och HLG, samt klarar så kallad ”Dynamic Tone Mapping”.

En annan spännande funktion är stöd för Adaptive Picture Pro. Den justerar bilden som visas efter hur mycket ljus som finns i rummet just för tillfället, samt efter hur ljus scenen som målas på projektordukten är.

Andra funktioner är Real Cinema Mode och TruMotion Mode som båda används för att ställa in bildvisningsfrekvensen efter filmens. Om filmen är inspelad med 24 bilder per sekund kommer CineBeam 4K UHD att anpassa sig automatiskt efter detta för en optimal bildvisning.

Vidare har CineBeam 4K UHD två högtalare på fem watt, du kan ansluta projektorn via WiSA och Bluetooth, samt ansluta den till en bildkälla via HDMI 2.1. Det finns även eARC om du vill använda det.

Mjukvaran i projektorn är webOS 5.0 som underhålls av LG. Det betyder att du har en rad appar direkt i projektorn, precis som på vilken smart-tv som helst idag. Bland annat finns gamla YouTube och nyare Disney+ att använda. Du kan även använda AirPlay 2 för att strömma ljud och bild från exempelvis en iPhone eller iPad till projektorn.

Om du inte tycker om att finjustera färger själv så kan du använda den inbyggda kalibreringsfunktionen från LG istället. Enligt tillverkaren är det en ny, förbättrad version som kan ge ett professionellt resultat.

Vi har inga prisuppgifter för CineBeam 4K UHD idag. Räkna dock med en ordentligt tilltagen prislapp då projektorer inte sällan är mycket dyrare än vanliga tv-apparater. Vi återkommer med mer information när sådan finns.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.