LG G5 släpps under 2016 – så bra tror vi nya telefonen blir

LG Logo

LG G5 väntas bli lanserad under 2016 och många är det som hoppas på något riktigt innovativt med nästa flaggskepp från tillverkaren. Eftersom det inte finns några officiella specifikationer än så kan vi bara rapportera vad som hörts ryktesvägen men det som finns att informera om är riktigt trevligt så här långt.


Konkurrensen är stentuff i den högsta prisklassen och det gäller att kunna erbjuda riktigt bra egenskaper utan att prislappen sticker iväg alltför långt. Om det sistnämnda går att hålla i schack för LG återstår att se men specifikationerna ser inte ut att vara dåliga precis.

Vad sägs om senaste Qualcomm Snapdragon 820 med tillhörande grafikkretsen Adreno 530, 3 GB internminne, tre (!) kameror och en 5,3-tumsskärm med upplösningen 2 560 x 1 440 pixlar (640 ppi)? Det mest spännande är kanske kamerorna där två ska sitta på telefonens baksida och ha upplösningarna 16 respektive 8 megapixel. Den sista sitter på framsidan och är även den 8 megapixel.

Unibody & kamerafokus

Vidare ska det finnas såväl fingeravtrycksläsare som USB-C och ett chassi tillverkat helt i metall med unibodydesign. Specifikationerna är helt klart trovärdiga sett till att de är praktiskt möjliga men frågan är om uppgiftslämnaren har korrekta siffror; det är givetvis något som återstår att se.

Angående de dubbla kamerorna på baksidan så är det troligt att den med högst upplösning skapar själva bilden medan den lägre upplösta kameran användas för att hitta fokus i bilden. Man ska även kunna ändras fokus i efterhand vilket inte är något unikt då HTC redan har den funktionen i bland annat One M8 men som är en trevlig funktion för entusiastanvändare.


Vi kan nog räkna med att LG G5 fortfarande är under utveckling och några uppgifter lär ändras innan lansering. Om LG ska fortsätta att på allvar slåss i den högre prisklassen behöver G5 ha några riktigt bra egenskaper. Frågan är om det räcker för att nå upp till de andra storspelarna idag – vad tror ni?