Klipsch lanserar nya soundbars – Klipsch Bar 40, 48W och 54A

klipsch-bar-40-48w-50a

Klipsch lanserar fem nya soundbars inför CES 2019. De nya modellerna heter Klipsch Bar och sträcker sig från 40 till 54 tum i längd. Den minsta med DTS Virtual:X och den största har stöd för Dolby Atmos.


  • Fem modeller i olika storlekar och tillval
  • Direkt konkurrent med LG SL10YG, SL9YG och SL8YG
  • Kostar upp till cirka 18 000 kronor i Sverige
  • Stöd för DTS Virtual:X och Dolby Atmos – oklart med DTS:X

Klipsch Bar släpps i fem olika modeller med alternativt stöd för smarta assistenter som Google Assistant och Amazon Alexa. Priserna sträcker sig från 299 USD till 1 599 USD, eller cirka 18 000 kronor inklusive moms.

Den minsta modellen i serien är Klipsch Bar 40 och 40G (med stöd för Google Assistant). Nästa steg är Klipsch Bar 48W med WiFi-stöd, Google Assistant, Amazon Alexa och AirPlay 2. Den här modellen har även stöd för DTS Virtual:X för simulerat surroundljud.

Den största modellen heter Klipsch Bar 54A och den toppar alla de andra med stöd för Dolby Atmos. Det betyder att det sitter uppåtriktade högtalare som studsar ljudet i taket för en känsla av att ljud från exempelvis regn och åska faktiskt kommer ovanifrån.

Klipsch Bar har tillhörande subwoofer som tillval

Samtliga modeller kan köpas med tillhörande subwoofer för en kraftfullare ljudupplevelse. Grundmodellerna saknar en sådan, men vi rekommenderar starkt subwoofer eftersom det lyfter upplevelsen rejält med film, spel och musik.


Designen påminner starkt om premium-serien Reference med sin mattsvarta färg och detaljer av trä.

Det är idag oklart om de nya modellerna har stöd för bakre högtalare för äkta surroundljud. DTS Virtual:X kan ge en känsla av surroundljud, men är inte nära att vara lika bra som fysiska högtalare bakom den som lyssnar. Extra viktigt för upplevelsen är det för Dolby Atmos med sina uppåtriktade högtalare.

Klipsch Bar kommer att visas under CES 2019. Där väntas modellerna jämföras med kanske största konkurrenterna i kategorin för 2019 – LG SL10YG, SL9YG och SL8YG. Det ska bli väldigt spännande att se hur priserna och prestandan blir för respektive modell.

klipsch heritage wireless speaker

Klipsch uppdaterar Heritage Wireless-högtalarna

Klipsch passar även på att uppdatera sin Heritage-serie med nya trådlösa högtalare. Högtalarna släpptes under 2018, men på CES 2019 kommer nya varianter med fler färgval att visas upp.

KLIPSCH IS EXPANDING ITS AWARD-WINNING LINE OF HERITAGE WIRELESS SPEAKERS. THE COMPANY RECENTLY ANNOUNCED THE INTRODUCTION OF THE THREE WITH GOOGLE ASSISTANT BUILT IN AND WILL DEBUT NEW FINISH OPTIONS, AS WELL AS SMALLER, PORTABLE OPTIONS WITH SIMILAR TECHNOLOGY, PREMIUM MATERIALS AND IMPRESSIVE SOUND. PRICES RANGE FROM $149-$499 (US MSRP). AVAILABLE SPRING AND SUMMER 2019.

KLIPSCH

Klipsch Heritage är en premium-serie med bland annat högtalare, hörlurar och hörlursförstärkare.

Här kan du läsa hela pressmeddelandet från Klipsch om nya produkt-lanseringarna inför CES 2019.