iWorks förbättras med uppdatering – bättre stöd för Apple Pencil

apple iworks logos

Apple uppdaterar sina appar i iWorks-serien för iOS. Nytt är förbättrat stöd för Apple Pencil i Pages, Numbers och Keynote. Nyheten kommer kort efter lanseringen av nya iPad Air (2019) och iPad Mini 5 (2019).

När släpps uppdateringarna till iWorks-serien?

Enligt uppgift från Apple släpps uppdateringarna för Pages, Numbers och Keynote under vecka 13. Exakt datum är i skrivande stund inte känt.


Vilka förbättringar ger uppdateringen till iWorks?

  • Förbättrad integration med Apple Pencil
  • Nya alternativ för animationer i Keynote
  • Nytt gränssnitt för snabb implementation av specifika effekter

Det viktigaste här är en förbättrad integration med Apple Pencil. Det är en aktiv styluspenna som använder bluetooth för anslutning till surfplattan, och det initiala stödet för denna kom så sent som januari 2019.

Vilka iPad-modeller kan uppdateringen installeras på?

Uppdateringen till iWorks gäller för alla iPad-modeller på marknaden idag. Om du ska dra full nytta av alla nyheterna måste du ha en modell som stöder Apple Pencil, antingen första eller andra generationens penna.

Det betyder att du måste ha nya iPad Mini 5 (2019), iPad Air (2019) eller någon av iPad Pro-modellerna.

Hur installerar jag uppdateringen till iWorks?

Uppdateringen skickas automatiskt till alla iPad-modeller med iWorks. Du installerar uppdateringen likt alla andra appar på surfplattan. Du kommer inte att få uppdateringen snabbare än någon annan, så det går inte snabbare för att du kollar manuellt i App Store.

Hur mycket kostar iWorks – och är uppdateringen gratis?

Apple erbjuder iWorks som ett kostnadsfritt alternativ till Microsoft Office-paketet. Det är alltså helt gratis att ladda ner och använda Pages, Numbers och Keynote; både för iOS och macOS. Även uppdateringen är helt gratis att installera. Tänk på att Apple Pencil är ett tillbehör som kostar från cirka tusenlappen.

På vilka enheter kan jag installera iWorks?

Apple iWorks fungerar med surfplattor i iPad-serien, mobiltelefoner i iPhone-serien samt mediaspelare i iPod-serien.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.