iPhone SE 3 släpps under 2020 – baseras på iPhone 11

apple iphone 11 2019

Apple arbetar på en ny och uppgraderad version av iPhone SE. Men du bör inte hålla andan för att köpa den – det kommer att dröja länge innan Apple presenterar tredje generationens iPhone SE-modell.


Det är webbsajten Macwelt som avslöjar uppgifter om iPhone SE 3 som vi kan kalla den. En modell som ska bygga på iPhone 11 i grunden vilket betyder en ny design och att det inte finns någon hemknapp.

Inte heller kan du vänta dig något Face ID-stöd. Enligt uppgifter kan iPhone SE 3 däremot få samma typ av fingeravtryckssensor som finns i nya iPad Air 4, vilket betyder att den sitter i en sidoknapp.

Andra generationens iPhone SE som går att köpa idag släpptes i april 2020. Därmed är det inte helt otrolig att Apple väntar till 2022 innan tredje generationens modell släpps.

Prislappen på andra generationens iPhone SE är från cirka 4 590 kronor om du nöjer dig med 64 GB lagringsutrymme steget upp till 128 GB och 256 GB kostar 5 500 kronor respektive 6 800 kronor.


Faktum är att den iPhone SE som säljs idag är en helt okej mobiltelefon för sin prisklass. Visst, du får inte allt som de dyrare, mer kapabla modellerna erbjuder. Men du sparar några tusenlappar och kan lägga dem exempelvis på en Apple Watch SE-klocka istället.