iPhone 14 Plus kritikerrosas för sitt stora batteri / långa batteritid

Apple iPhone 14
Foto: Apple

Den största anledningen till varför du ska köpa iPhone 14 Plus istället för den mindre, billigare iPhone 14-modellen är batteriet. Det säger några av internets största tekniksajter efter att ha kunnat recensera mobiltelefonen.

Den näst största anledningen är skärmen. Den är nämligen markant större än vad Apple använder i iPhone 14 och den passar ypperligt väl till det större batteriet.

Prisskillnaden mellan de båda modellerna är 1 500 kronor. Där iPhone 14 kostar från 11 995 kronor hos Apple så är iPhone 14 Plus kännbart dyrare med sitt instegspris på 13 495 kronor. Och det verkar som att recensenterna enigt menar att skillnaden är värt det.

Test och recensioner av iPhone 14 Plus

Här är några utdrag från fem riktigt tunga recensenter som har fått klämma och känna på iPhone 14 Plus redan innan mobiltelefonen släpps den 7 oktober.

Marques Brownlee

The Verge

This is the new iPhone that most people want. It’s not the iPhone with the neat new display features or a high-resolution camera. It’s the iPhone with a big display and a battery that goes for days.

The Verge skriver att om batteritiden och den stora skärmen är allt du behöver veta om iPhone 14 Plus. Vill du ha en iPhone som fokuserar mest på batteritid och mindre på de senaste funktionern så är det här rätt modell för dig.

Enligt The Verge så klarar batteriet betydligt mer än bara en dag och enligt Apple så har iPhone 14 Plus den bästa batteritiden i någon iPhone någonsin. Inte illa!

Läs hela recensionen här.

Engadget

A lot of device makers talk about making handsets that can last multiple days, but in my experience, the iPhone 14 Plus is one of the few that actually delivers.

Engadget säger att de kunde ställa in mobiltelefon, köra en hel rad prestandatester, kolla på YouTube-videor och spela – och ändå 45 procent batteri kvar vid slutet på dagen.

I sitt test säger Engadget att batteritiden är helt enkelt fantastisk. Och inte bara att batteritiden är utmärkt under dagen, även när mobiltelefonen ligger oanvänd på natten så drar den ytterst lite ström; bara två procent på en hel natt.

Läs hela recensionen här.

CNET

Ijustine

Då ska du INTE uppgradera till iPhone 14 Plus

Den här mobiltelefonen hyllas för sina goda egenskaper, men den är ett onödigt dyrt köp om du redan har en nyare generationens iPhone. Det menar recensenterna som säger att den som redan har en iPhone 13 hellre bör vänta med att köpa en ny mobiltelefon, helst till 2023 års modeller. Och det gäller även iPhone 14.

Anledningen? Skillnaden mellan iPhone 13-serien och iPhone 14 / iPhone 14 Plus är inte tillräckligt stor för att rättfärdiga de där extra 12 000 respektive 13 500 kronorna som mobiltelefonerna kostar. Speciellt då det sitter samma Apple A15 Bionic-processor i iPhone 13-serien och iPhone 14 / iPhone 14 Plus (bara iPhone 14 Pro och 14 Pro Max använder senaste A16 Bionic).

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.