Ipad Mini 4 och Ipad Air 3 kan vara på gång

Ipad Mini 4, Ipad Air 3 och Ipad Pro kan alla vara på gång

Ipad Mini 4 kan vara en minivariant av befintliga flaggskeppsmodellen Ipad Air 2.


Detta enligt webbsajten Mac Otakare som rapporterar att många av specifikationerna och funktionerna från Ipad Air 2 kommer att återanvändas i  fjärde generationens Ipad Mini.

Apple A9 kommer till Ipad Air 3

Samtidigt skriver man att Ipad Air 3 kan komma att lansera samtidigt med helt nya Apple A9-processorn; nästa generations krets med ökad prestanda och lägre strömförbrukning än tidigare varianter i serien.

En spännande tanke är att Ipad Mini 4 kan vara den sista modellen i serien då Apple uppges vilja satsa på de större varianterna istället. Det betyder att Ipad Air lever vidare samt att en professionell surfplatta kallad Ipad Pro gör sitt intåg på marknaden.

Ipad Pro har figurerat i rykten på internet i flera månader nu och alla säger att den får en större skärm på hela 12,2 tum eller mer. Ett rykte som ihärdigt håller sig kvar är att skärmen blir så stor som 12,9 tum vilket tveklöst skulle placera den i en Pro-klass om bara resten av hårdvaran följer i samma spår.


Tre surfplattor till hösten

Om allt står sig till laneringarna senare i år så har vi tre surfplattor att se fram emot – Ipad Mini 4, Ipad Air 3 och Ipad Pro.

Detta känns inte troligt med hela tre nya modeller utan istället lär Apple först visa upp Ipad Mini 4 och Ipad Air 3 för att ge Ipad Pro en senare lansering, eventuellt tillsammans med flera andra produkter som nya Apple TV.

Vad tror ni?

Källa: Mac Otakare