Ipad Air – nya surfplattan från Apple är här!

apple-ipad-air-2013

Apple visade idag upp en ny surfplatta i form av Ipad Air. Den nya modellen är en har tunnare och lättare konstruktion samtidigt som hårdvaran är kraftfullare än sina i sina föregångare. Kanterna har blivit hela 43 procent mindre än vad som tidigare var möjligt och man har skalat av hela 20 procent av tjockleken jämfört med den tunnaste nuvarande Ipad-modellen.

På insidan sitter en Apple A7 vilket betyder en 64-bitarsprocessor med fler än 1 miljard transistorer. Grafikprestandan är 72 gånger bättre än i första Ipad-modellen och processorn 8 gånger snabbare. Ipad Air använder även MiMO-teknik med dubbla WiFi-antenner för hastigheter upp till 300 Mbit/s och 4G/LTE-stödet har utökats rejält. Förhoppnings innebär det även stöd för de svenska näten.

Skärmen är en 9,7-tums retinavariant som inte bör vara någon nyhet för alla som känner till de senare modellerna av Ipad. Det här är verkligen en rejält uppgraderad surfplatta och den lär tilltala många som sitter på Ipad 2, Ipad 3 och Ipad 4 idag. Tillsammans med nya retinabestyckade Ipad Mini som har en 7,9-tumsskärm kan det bli en riktig höjdare på marknaden – eller vad tror ni?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.