Ipad Air 2 – så här kan nya surfplattan se ut

apple-ipad-air-2-lacktbild-1

Ipad Air 2 väntas bli presenterad under hösten men ser ut att läcka ut på internet långt innan Apple får chansen att ge en officiell uppvisning.

Trots att Cupertino-företaget har ökat säkerheten internet, precis som Microsoft inför Windows 8.2, så stoppar det inte läckor från att gå ut med bilder samt specifikationer på nya produkter.

Iphone 6 med sina två skärmstorlekar (4.7 & 5.5 tum) är ett utmärkt exempel på att Apple inte kan hålla tätt i de egna leden – och nu kommer bilder på Ipad Air 2.

Bilderna lades ut på webbsajten nowhereelse.fr och även om de givetvis inte är bekräftade så pekar mycket på att de är korrekta. Inte minst då NowhereElse har ett rykte om sig att gå ut med rätt information, något man även gjorde om Ipad Mini innan den modellen blev officiell.

Vad man kan utröna från de två bilder som lagts ut är att en fingeravtrycksläsare är placerade i hemknappen, precis som med Iphone 5s, samt att sidoknapparna nu är i nivå med chassit och inte sticker ut något. Dessutom ska det inte finnas någon låsknapp, dvs knappen som låste skärmrotationen eller stängde av ljudet är helt borttagen.

apple-ipad-air-2-lacktbild-2

Givetvis ska man ta bilderna ovan med en stor nypa salt tills vi får en officiell presentation där de kan bekräftas, men visst vore det högst beklagligt om låsknappen faktiskt tas bort. Jag har personligen stor nytta av den och lär nog inte vara ensam om det.

Om specifikationerna för Ipad Air 2 finns inte mycket mer att nämna än att skärmen ska vara identisk med den befintliga modellen och processorn ska vara dubbelt så snabb som den A7-krets som används idag. Precis som allt annat så återstår det att se vad som kommer, men visst vore det trevligt med bättre prestanda både för processor och grafikkrets.

Vad vill ni ska komma i nästa Ipad Air-modell?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.