Ipad 5 får bättre skärmteknik – lånar från Ipad Mini

apple-ipad-4

Ipad 5 kommer att använda pekskärmsteknik från Ipad Mini för att göra surfplattan både lättare och tunnare. Det skriver såväl macfixit.com som erkända Wall Street Journal. I deras rapporter nämns ett filmbaserat material som ska ersätta Ipads glasbaserade och på så vis göra den smidigare i handen.

Skärmen består av flera lager där beröringssensorerna ligger mellan ytterglaset och själva LCD-panelen. Skärmen använder också två anslutningspunkter till kretskortet istället för en enda som tidigare. Dessa kallas FPC (flexible printed circuit) och används bara i Iphone 5. De äldre kallas FFC (flat flexible cable).

Det här är inga omvälvande nyheter men ger ändå en vink om att Apple vill kunna öka på hårdvaran och göra den kraftfullare utan att användaren ska behöva märka det. Ipad är redan idag förhållandevis tung jämfört med flera andra märken och modeller, kan de får ner vikten är jag personligen bara glad för det.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.