IOS 8.1 & OS X Yosemite släpps

apple-ios-8-1-icloud-images

Nu släpps IOS 8.1 & OS X Yosemite

Apple har haft ett evenemang där man presenterat såväl nya Ipad Air 2 som nya Imac-modeller med högupplösta skärmar i 5K. Samtidigt har man pratat om IOS 8.1 och OS X Yosemite som nu släpps till användarna.

IOS 8.1 kommer på måndag och med uppdateringen följer såväl Apple Pay som den tidigare borttagna kamerarullen. Man har även inkluderat mängder av buggfixar som ska lösa de problem som IOS 8 förde med sig – något som garanterat uppskattas av de miljoner användare som finns därute med Iphones och Ipads.

OS X Yosemite – ladda ned idag

Samtidigt lanserades äntligen OS X Yosemite som redan idag går att ladda ned via App Store. Som tidigare rör det sig om en gratis uppdatering och det gäller även de senaste (och uppdaterade) versionerna av apparna i Iworks – nämligen Keynote, Pages och Numbers. Läs en massiv (MASSIV!) recension av OS X Yosemite på The Verge om du vill veta allt och mer därtill om nya versionen.

Apple har haft en tuff höst med tunga bakslag där IOS 8 kritiserades hårt för sina buggar och Iphone 6 Plus för sin påstådda enkelhet att böja, något man idag kallar ”Bendgate”. Om man kan vända trenden med Ipad Air 2, Imacs med högupplösta skärmar, IOS 8.1 och OS X Yosemite, ja det återstår att se.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.