Intresset för iPhone 7 är på bottennivåer — nu ändras fokus till iPhone 8

apple iphone 7 plus baksida kamera

Enligt en ny rapport har intresset för iPhone 7 och iPhone 7 Plus nu blivit så lågt att Apple tvingas justera sina ordrar för färre beställningar. Det skriver webbsajten DigiTimes som även lyfter fram att nyheten kommer bara tre månader efter att de båda telefonerna släppts på marknaden.

Anledningen till det minska intresset, vilket speciellt ska gälla Kina och flera andra asiatiska marknader, ska vara att iPhone 8 hägrar under 2017. En mobiltelefon som är hett efterlängtad och ryktas få ordentliga uppgraderingar för att reflektera att iPhone-serien har funnits på marknaden i tio år. En jubileumstelefon utan motstycke om vi får som vi vill.

Med det sagt bör också nämnas att iPhone 7 och iPhone 7 Plus har sålt riktigt bra de första månaderna. Båda är fantastiska mobiltelefoner som har gjort ett tydligt avtryck på den globala marknaden. Inte minst för Apple som fortsätter dra in storkovan på telefonerna i iPhone-serien.

Samsung Logo på dörrSamsung kan tvinga upp priserna på iPhone 8

Priserna kan trissas upp på iPhone 8 och Galaxy S8

Nämnvärt är också att det inte bara är konsumenterna som är intresserade av vad iPhone 8 har att erbjuda. Även tillverkarna har börjat planera för montering och distribution av kommande stortelefonen, och de syskonmodeller som kan följa den. Det har ryktats att Apple tänker släppa tre telefoner nästar år med minst en som använder oled-skärm — och oled-paneler finns i starkt begränsad mängd.

När flera stora tillverkare av mobiltelefoner slåss om en begränsad mängd komponenter finns risken att priserna pressas upp. Och det ordentligt. Vi vet sen tidigare att Apple kräver skyhöga marginaler vilket kan trissa upp priserna, och tidigare rapporterade vi att Samsung Galaxy S8 kan bli hela 20 procent dyrare än befintliga Galaxy S7 på grund av högkvalitativa komponenterna.

En sak om webbsajten DigiTimes är att rapporterna inte alltid är speciellt tillförlitliga. Till skillnad från analytikern Ming-Chi Kuo som är riktigt bra på att pricka rätt med sina analyser så har DigiTimes det betydligt sämre. Ta därför sajtens rapport med en stor nypa salt.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.