Instagram uppdaterad för iPhone 7 & iPhone 7 Plus

Instagram Logo 950x500

Instagram har blivit uppdaterad för iPhone 7 och iPhone 7 Plus — nu stöder den populära bildtjänsten ett bredare färgspektrum och kan ladda upp Live Photos direkt från telefonerna. Om du har en telefon av senaste modell vill säga.

Nya funktionerna presenterades tidigare under 2016 av Ian Spalter från Instagram. Under en presentation hos Apple samtidigt som iPhone 7 lanserades visade han upp en omarbetad version av Instagram, speciellt designad för nya telefonerna.

Det bredare färgstödet ska ge mer naturtrogna och kraftfullare färger på skärmar som stöder det. Det betyder alltså att din nuvarande Android-telefon eller iPhone 6s och äldre inte kan visa det, vilket givetvis tar udden av det roliga för de allra flesta.

Vad som däremot är möjligt för alla är att se animerade fotografier skapade av Live Photos. Bara de med iPhone 6s eller iPhone 6s Plus och nyare kan skapa dem från Live Photos då de omvandlas automatiskt till så kallade Boomerangs. Och dessa kan vem som helst skapa med rätt app ändå.

Instagram Boomerang

Så här gör du om dina Live Photos till Boomerangs

  1. Svep uppåt från kameravyn för Instagram Stories
  2. Välj ett Live Photo från kamerarullen
  3. Använd 3D Touch på bilden för att förhandsgranska
  4. Bilden konverteras automatiskt till en Boomerang
  5. Dela!

Vad vi verkligen saknar nu är stöd för telelinsen i iPhone 7 Plus som ger 2X zoom. Och inte minst möjligheten att ladda upp högupplösta bilder på Instagram. Bildtjänsten komprimerar bilderna hårt och tillåter idag maximalt 1 080 x 1 350 pixlar. Vi hade gärna sett 2 160 x 2 700 pixlar vilket vore en välkommen förbättring, inte minst när man zoomar in.

Vad tycker du om uppdateringen till Instagram?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.