Annons

Instagram släpps till Windows Phone

nokia-lumia-925

Instagram kommer till Windows Phone. Det säger Nokias vice-VD Chris Weber under en resa till Thailand tidigare i år. Enligt honom ska en applikation vara tillgänglig på Windows Phone Store inom en snar framtid – något som många användare av Nokias Lumia-telefoner säkert har väntat på.

Med 7,4 miljoner sålda Lumia-telefoner under andra kvartalet i år så planerar Nokia för framtiden genom att sänka priserna på flera av ingångsmodellerna i serien. Inte minst i Thailand finns det långtgående planer på att öka närvaron i butikerna genom att sänka priserna, något som ska locka nya kunder.

Exempelvis ska Lumia 208 med 3D-stöd nå marknaden för bara 62 dollar och flaggskeppet Lumia 1020 säljs för 624 dollar. Efter påslag innebär det 640 respektive 6 240 kronor i Sverige, men i praktiken blir det ännu mindre i Thailand. Med nya appar som Instagram kanske Nokia kan locka en större kundkrets än tidigare.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster.