Google begränsar Chromecast

chromecast-stor

Google stoppar AirCast med en uppdatering till Chromecast. Det är därmed inte längre möjligt att strömma lokala filer till enheten för visning på en skärm – något som säkert kommer att göra en hel del användare irriterade. Det finns stor potential i Chromecast, men Google väljer att begränsa användandet rejält.

Detta är andra gången som Google försöker stoppa användarna från att strömma video till en Chromecast från ”otillåtna” källor. Denna gången genom att ta bort stödet för ”video_playback” direkt i mjukvaran. Det här känns mer och mer bekant med tanke på hårt de håller i Google Glass och dess funktioner.

Det verkar som att Google hittills är nöjda med att man bara ska kunna använda webbläsaren Chrome material för Chromecast. Bara öppna en tab med YouTube eller Netflix och börja skicka. Men hur är det med HBO och Hulu, får de också stöd i framtiden. Det här är bara löjligt tycker jag. Öppna upp Chromecast mr Google!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.