Instagram – nu värd hela 270 miljarder kronor

Instagram


Zuckerbergs superköp

Instagram måste vara den bästa affären någonsin för Mark Zuckerberg och hans Facebook. När bildsajten köptes för 1 miljard dollar var det nog få som trodde att den bara kort därefter skulle värderas till otroliga 35 miljarder dollar, eller 270 miljarder kronor.

När ungdomarna sviker Facebook är det bland annat Instagram som ökar och sajter gör det i snabb takt. Redan är man större än Twitters 284 miljoner användare, även om man räknar bort alla fuskkonton som det nyligen rapporterats om.

Tar bort fuskkonton

Utvecklarna bakom Instagram arbetar just nu hårt med att ta bort konton som inte används av vanliga användare. Spamkonton, eller fuskkonton som vi kan kalla det, har bara ett syfte och det är att sprida reklam för att riktiga användare ska betala dyra pengar.

Arbetet med att ta bort dessa konton har gjort att många superkändisar fått en plötsligt minskad skara följare. Det går nämligen att köpa sig följare för att det ska se bättre ut och när Instagram nu raderar mängder av dessa så, ja det blir lite pinsamt för en del – exempelvis Justin Bieber som tappade hela 3.5 miljoner följare i ett svep. Hoppsan!


Kim Kardashian

Lysande stjärna

Han är dock inte ensam utan mängder av kändisar har förlorat följare till följd av rensningen. Kim Kardashian tappade 1.3 miljoner följare och listan över de som gjorde detsamma är lång. För vissa var det så tungt tapp att de lämnade Instagram helt. En av dem är professionella rapparen Ma$e som gick från nära 2 miljoner till bara 271 000.

Trots att flera miljoner falska konton tagits bort så har Instagram en anmärkningsvärt hög användarskara. En lysande stjärna för Zuckerberg som gjorde ett otroligt kap när han köpte Instagram åt Facebook. Frågan är hur länge det håller i sig och om man lyckas göra några större pengar på bildtjänsten.

Notera att värderingen på 35 miljarder dollar bara är en uppskattning från Citigroup. Det riktiga värdet, ja det återstår att se om någon skulle betala den summan idag