Instagram är värt 100 miljarder dollar

Instagram Logo 950x500

Facebook köpte Instagram för en miljard dollar under 2012. Sex år senare har den siffra ökat till extrema 100 miljarder dollar – detta enligt Bloomberg Intelligence som räknat ut siffran i en nyligen släppt rapport.

  • Instagram kan stå för nära en femtedel av Facebooks intäkter 2019
  • Attraktiv plattform för annonsörer
  • Hundrafaldig värdeökning sen 2012
  • Nya funktionen IGTV gör det enklare att dela långa videor

En hundrafaldig värdeökning i den skalan är knappast något att fnysa åt, och bara en av flera investeringar från Facebook som tagit bra fart. Tidigare under juni månad rapporterade Facebook att Instagram passerat en miljard månatliga aktiva användare.

Enligt webbsajten Bloomberg attraherar Instagram användare snabbare än Facebook. Sajten säger också att Instagram kan nå två miljarder aktiva användare varje månad inom fem år.

Instagram har blivit en mycket omtyckt plattform hos annonsörer som vill nå en yngre publik. Faktum är att Instagram växer så kraftigt i både antalet användare och intäkter att tjänsten kan nå 16 procent av Facebooks totala intäkter för 2019.

Under 2017 stod Instagram för 10,6 procent av Facebooks intäkter det året.

Ett sätt att öka intresset och samtidigt intäkterna är fler och längre videor. Med nya funktionen IGTV ökar Instagram möjligheterna att dela längre videor, och slår ett slag mot YouTube.

Läs mer om nyheten på Bloomergs webbsajt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.