Inget mer stöd för Google Dropcam och Nest Secure

Google Dropcam

Google stänger ner gamla säkerhetsprylar. Bland annat äldre modeller av Dropcam och Nest Secure. Det kan ställa till det för användare som inte uppgraderat till nyare produkter.

Anledningen till att Google lägger ner stödet är faktiskt ganska enkelt. Företaget håller på att slå ihop serierna Nest och Google Home. Och för att det ska fungera måste något kastas ut för att kunna fortsätta ge ett bra underhåll till befintliga modeller.

Det handlar uteslutande om prylar som inte längre blir kompatibla med den nya konstelationen av enheter som går ihop under samma varumärke och namn. Dropcam och Nest Secure faller helt enkelt ut i kylan.

Nämnvärt är att den som har de här prylarna inte får se dem bli helt obrukbara direkt. De fortsätter att fungera, åtminstone till viss del. Det som omedelbart skiljer sig mot tidigare när brytpunkten har passerat är att de inte når molnservrarna.

Google vill att du köper en Nest Cam istället för att hålla kvar på dina gamla prylar.

Viss funktionalitet kommer oundvikligen att försvinna. Exempelvis, har du en Dropcam så går det inte längre att se kamerans status eller ens historiken när stödet försvinner.


Det är oklart om prylarna i Nest Secure-serien förlorar någon funktionalitet. Enheterna som omfattas den här rudan är bland annat sensorer för fönster och dörrar, rörelsedetektorer, nyckelsensor och keypads.

Google har gått ut med ett erbjudande om rabatter på nya Nest-prylar för den som väljer att lägga undan sina gamla enheter. Är du prenumerant på Nest Aware får du exempelvis en ny Nest Cam som ersätter Dropcam, och är du inte Nest Aware-prenumerant så får du istället 50 procents rabatt på en Nest Cam.

Här köper du Nest Cam billigast i Sverige just nu:

Se alla säkerhetskameror hos Prisjakt här.

Via Techspot

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.