Inbjudningar till Google I/O 2018 skickas ut

google io 2018 countdown

Google har börjat skicka ut inbjudningar till Google I/O 2018. En konferens där företaget visar många av sina kommande produkter under året. Och det är mycket nytt och spännande att vänta.

För några veckor sedan öppnade Google upp för alla intresserade att ansöka om en inbjudan till konferensen. Idag har de första inbjudningarna börjat skickas ut till de lyckliga utvalda.

Den som får en plats på Google I/O 2018 har fått ett e-postmeddelande om det samt fått avgiften för platsen dragen från betalkortet. Allt som återstår nu är att dyka upp på plats.

För alla andra finns så klart internet att bevaka under hela konferensen. Så fort det dyker upp nyheter kommer vi att rapportera om dem här på Tekniksmart.

Här är några av huvudpunkterna för Google I/O 2018:

  • En introduktion till att utveckla Actions för Google Assistant
  • Bygg en AR-app med Poly Toolkit för Unity
  • Bygg effektivare appar på OEM-nivå för Android Things
  • Designa Actions för Google Assistant på smarta skärmar
  • Nyheterna som kommer till Android Wear

Det är tydligt att Google tänker lägga störst fokus på sin digitala assisten. Och det vore också ett logiskt drag nu när i princip alla tillverkare investerar stort i smart teknik. Artificiell intelligens, maskininlärning och deep neural networks är superhett just nu.

Du kan se hela den preliminära agendan för Google I/O 2018 här.

I/O features developer Sessions, Sandboxes, Codelabs, Office Hours, and App Reviews that are your chance to chat with experts, ask questions, and receive one-on-one help from Googlers.

Google har flera sessioner under konferensen om Kotlin, Firebase, Flutter, Instant apps, AR och VR, Google Pay och Assistant. Vad vi däremot saknar är Android TV och Android Auto. Två plattformar som verkar bli helt utelämnade från årets viktigaste dagar.

Android TV finns idag på en enda intressant mediaspelare, nämligen Nvidia Shield. Android Auto har en större spridning hos flera biltillverkare som Audio, Cadillac, Chevrolet och Ford.

Andra sessioner handlar om utveckling för webben, minneshantering och batteriförbrukning med applikationer. Knappast något andra än utvecklare har nytta av, men dyker det upp intressanta nyheter rapporterar vi även om det.

Google I/O 2018 hålls den 8-10 maj. Läs mer om konferensen och se när agendan uppdateras på den officiella webbsajten.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.