Identifiera musik i din nya Samsung-tv med Shazam

samsung-tv-2017

Samsung har inkluderat tjänsten Shazam i sina tv-apparater av 2017 års modell. Det ett enkelt knapptryck kan du snabb identifiera musik i filmer och tv-serier, utan att du behöver ta fram mobiltelefonen för att öppna Shazam på denna.

Det här är en funktion som många säkert inte visste fanns och garanterat inte hade någon tanke på att de behöver. Men skulle behovet uppstå finns Samsung redo med en lösning — förutsatt att du anslutet din tv till internet då det är nödvändigt.

Har man dessutom en Samsung One Remote med inbyggd mikrofon går det att säga “What is this song” så startar Shazam automatiskt. Det går även att skapa spellistor med identifierad musik och lyssna på denna via tjänster som Spotify, Napster och Deezer.

Det är knappast någon nyhet att dagens tv-apparater blir allt smartare med kraftfullare komponenter och nya applikationer. I takt med detta har Samsung och de andra tillverkarna byggt in allt fler funktioner, och satsar mer på reklam än någonsin i sina apphubbar.

Tyvärr verkar det som att nya funktioner som Shazam endast kommer till de allra senaste modellerna för att locka till köp. Det ser inte ut att finnas något hinder för Samsung att inkludera stöd till äldre modeller, men vad ska de annars locka med?

Funktionen kan användas med alla typer av uppspelningar, oavsett om det är Netflix på tv:n eller YouTube på Xboxen. Frågan är om någon överhuvudtaget kommer att använda Shazam på det här sättet. Det känns mer som ett sätt för Samsung att dra in pengar från Shazam snarare än att det är nödvändigt för någon.

Eller vad tycker du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.