Hur mycket lagringsutrymme har Amazon Kindle (2022)? Här är svaret

amazon kindle 2022 lasplatta 1

Om du planerar att köpa en ny läsplatta och har satt siktet på nya Kindle så kanske du undrar hur mycket lagringsutrymme läsplattan erbjuder. Och hur mycket utrymme du behöver för alla dina e-böcker. Här får du svaret.

Så mycket utrymme har Kindle (2022)

Där Kindle Paperwhite (2021) ståtar med hela tre olika varianter där lagringsutrymmet sträcker sig från 8 GB till 16 GB respektive 32 GB så har Kindle (2022) en enda storlek.

Med 16 GB får du gott om utrymme till alla dina e-böcker och om vi går på standardstorleken för en Kindle-bok, vilket är 2,6 MB, så får du plats med strax över 5 000 böcker. Mer än tillräckligt för vem som helst alltså.

Kindle (2022) har inte stöd för ljudböcker

Eftersom den nya Kindle-modellen inte har stöd för ljudböcker så behöver du aldrig tänka på om 16 GB kommer att räcka.

Vill du ha en läsplatta med ljudboksstöd så rekommenderar vi istället Kindle Paperwhite (2021). Den modellen är visserligen snäppet dyrare, men du får en större skärm och kan lyssna på ljud. Även Kobo Clara 2E och Libra 2 är utmärkta alternativ om du behöver lyssna på ljudböcker.

Du måste inte ha alla böcker i läsplattan

En fördel med läsplattor från Kindle är att du inte måsta ha alla e-böcker på plattan hela tiden.

När du köper en e-bok så aktiveras den för ditt konto och du kan ladda ner den hur ofta du vill till din läsplatta. Eller en sekundär läsplatta om du har fler än en.

Fördelen är att du inte behöver belamra dina läsplattar med tusentals böcker om du inte vill. Du kan ladda över några stycken åt gången och ta bort dem när du vill. De finns tillgängliga digitalt via ditt Amazon-konto när de behövs igen.

Amazon Kindle (2022) kostar cirka tusenlappen och finns att köpa på Amazon.se idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.