Hur många använder Microsoft Edge? (oktober 2020)

Microsoft Edge logo 2020

Funderar du på hur många som faktiskt använder webbläsaren Microsoft Edge? Analytikerfirman Netmarketshare har tagit fram nya siffror som visar att webbläsaren ökar marginellt under hösten – främst på Mozilla Firefox bekostnad.


Netmarketshare har inte officiella siffror utan baserar sina analyser på statistik som de samlar in och tolkar. Och enligt deras statistik ska webbläsaren Edge idag ha 8,9 procent av marknaden för webbläsare.

Det är en ökning från september månad då siffran var 8,83 procent. I augusti var den siffran istället 8,52 procent. Microsoft Edge ökar alltså sakta men säkert, och det är främst Firefox som lämnar över sina användare till Edge.

Tyvärr visar Netmarketshare även att Microsoft kan håva in ytterligare 3,88 procent av marknaden tack vare den gamla och utdaterade webbläsaren Internet Explorer.

Internet Explorer underhålls inte längre och baseras på gammal teknik som inte längre är aktuell för internetanvändarna. Om du fortfarande använder Internet Explorer och har chansen att byta så rekommenderar vi starkt att du gör det. Både för att få nyare teknik och för att säkerheten är bättre i Edge.


Frågan är du – hur många använder Google Chrome, Apple Safari och Mozilla Firefox?

Google Chome är överlägset störst med en marknadsandel på extrema 69,94 procent i oktober 2020. Edge har som ovan nämnt en andel på 8,83 procent, vilket faktiskt ger webbläsaren en andraplats. Tredjeplats har Mozilla Firefox med 7,19 procent och Internet Explorer stannar på en fjärdeplats med 3,88 procent. Längst ner på listan hamnar Apple Safari med bara 3,57 procent.

Vilken webbläsare i din favorit, och varför? Skriv gärna en kommentar och berätta!