Hulk Hogan får 115 miljoner av Gawker Media

Hulk Hogan
Foto: Wikipedia

Gawker Media dömdes nyligen i amerikansk domstol och ska betala 115 miljoner dollar till ingen mindre än Hulk Hogan — eller Terry Gene Bollea som han egentligen heter.


Anledningen till att Gawker Media ska betala en så hiskelig summa till Hulk Hogan är en publicering av en sexvideo med nämnd målsägare. Med i videon fanns Heather Clem som delaktig och Gawker Media publicerade videon på sin webbsajt under oktober månad 2012.

Juryn som dömde Gawker Media höll grundaren Nick Denton personligt ansvarig för publiceringen och tilldömde Hulk Ho…förlåt, Terry Gene Bollea mer än de ursprungliga 100 miljoner dollar som han önskade från Gawker Media.

Planerar en överklagan

När det kommer till Heather Clem som var med i sexvideon så är även hon inblandad i målet — om än på ett annat sätt. Terry Gene Bollea gjorde upp med henne och hennes nuvarande make utanför domstol.

Gawker Media kommer givetvis inte att vika sig i målet utan planerar att överklaga. Om de förlorar i de kommande instanserna kan det få långtgående konsekvenser för hela bloggvärlden.


Huruvida Terry Gene Bollea kommer att få sina pengar eller inte återstår att se, men hela historien kommer att minnas med förskräckelse av alla på Gawker Media.

Vad Terry Gene Bollea tycker om det första utslaget i målet?

”Tack, Gud, för rättvisan. Bara kärlek”