Huawei Mate 20 Pro får Android 10 – rullar ut nu

huawei-mate-20-pro

Huawei har påbörjat utrullningen av Android 10 till mobiltelefonen Mate 20 Pro. Bara ett fåtal användare har fått uppdateringen hittills – men det dröjer inte länge innan fler får nya mjukvaran.


Android 10 släpps som en uppdatering över OTA tillsammans med nya gränssnittet EMUI 10. Storleken är nätta 4.4GB och buildnumret att hålla koll på är 10.0.0.136. Uppdateringen innehåller de senaste säkerhetsfixarna från Google (September 2019).

I skrivande stund är det bara användare i Nederländerna som har fått uppdateringen. Det indikerar att Huawei har påbörjat en utrullning i mindre skala, och om inga stora hinder dyker upp så breddas uppdateringen till fler marknader.

Android Logo 950 x 500

Det betyder att din Mate 20 Pro kanske inte får Android 10 just idag eller imorgon, utan snarare om några veckor i värsta fall. Men nu är uppdateringen åtminstone på gång. Den i skrivande stund senaste versionen på Mate 20 Pro i Sverige är 9.1.0.320 med säkerhetsfixar från Google för Augusti 2019.

Notera att det inte hjälper att söka efter uppdateringar i mobiltelefonen hela tiden, du får inte Android 10 snabbare ändå. Det är en gradvis utrullning som styrs av Huawei; din Mate 20 Pro aviserar direkt när uppdateringen är redo.


Ett tips för dig som vill ha en stabil mobiltelefon är att avvakta lite tills Huawei har släppt en eller två extra uppdateringar med buggfixar för Android 10. Då slipper du de initiala problemen som kan plåga användarna. Sannolikheten att du stöter på något kritiskt är visserligen liten, men är du osäker är det bättre att vänta lite.