Huawei Honor 8X

huawei-honor-8x

Vad är Huawei Honor 8X? Om du vill ha en relativt billig, snabb och överlag trevlig mobiltelefon i mellanklassen – då ska du titta närmare på Huawei Honor 8X. Den ger mycket för pengarna, utan att på något vis utmana toppmodellerna.


Huawei Honor 8X lanseras med egenutvecklade Kirin 710-kretsen, 4GB eller 6GB RAM-minne och upp till 128GB lagringsutrymme. Utrymmet kan utökas via ett vanligt microSD-kort. Mobiltelefonen har en stor 6,5-tumsskärm med upplösningen 2 340 x 1 080 pixlar och en pixeltäthet på 400 ppi.

Låter det ovanstående som rena grekiskan? En översättning kan låta som följande. Huawei Honor 8X ger helt okej med prestanda och lagringsutrymme för sina kronor. Du får en stor skärm med bra skärpa som är utmärkt till film och spel.

Huawei Honor 8X har tre kameror – två på baksidan och en på framsidan. Den på framsidan har riktigt hög upplösning på 16 megapixel, de på baksidan är på 20 megapixel respektive 2 megapixel. Den sistnämnda är inte för att ta själva bilderna, utan används för att läsa av djupet i bilden.

Huawei Honor 8X spelar in video i full-HD med 30 fps

Där kamerorna verkar riktigt bra för vanligt stillbildsfotografering så tappar de i videoinspelning. Både frontkameran och den bakre kameran är låst till 1080p med 30 bilder per sekund som bäst. Det är betydligt sämre än många andra mobiltelefoner som klarar 4K-upplösning.


För trådlösa anslutningar finns WiFi 802.11ac, Wi-Fi Direct och Bluetooth 4.2 + LE. Huawei har även byggt in stöd för A-GPS, Glonass och BDS. För anslutning med sladd samt laddning används microUSD 2.0. Innanför skalet sitter även ett stort batteri på 3 750 mAh.

På baksidan sitter en fingeravtrycksläsare så att du enkelt kan logga in på telefonen. Den kan även används med mobilt BankID för snabbare bekräftelse vid exempelvis inloggningar och överföringar.

huawei honor 8x
Huawei har även lanserat Honor 8X Max

Pris på Huawei Honor 8X & lanseringsdatum

Huawei Honor 8X har ett cirkapris på 250 euro, vilket omräknat blir cirka 2 600 kronor. Initialt släpps mobiltelefonen i Italien, Spanien och Frankrike; inom kort även på den engelska marknaden. Exakt när modellen når Svenska butiker återstår att se.