Huawei Honor 6X får Android 7.0 och EMUI 5.0

Huawei Honor 6X

Huawei Honor 6X uppdateras med Android 7.0 och EMUI 5.0. Efter den initiala lanseringen under CES 2017 tidigare i januari kritiserades telefonen för att inte komma med senaste versionen av Googles operativsystem, men nu meddelar Huawei att en snar uppdatering är att vänta.

Redan under mars månad kan Huawei Honor 6X får en OTA-uppdatering med både Android 7.0 och EMUI 5.0. Det är en stor uppdatering som är mer än välkommen. Med Huawei P9 och Honor 8 såg vi ovälkomna ”slowdowns” som kunde sega ner telefonerna tills det stundvis var omöjliga att använda.

Problem som verkar vara i det närmaste helt eliminerade med senare uppdateringar och Android 7.0. Lägg till att EMUI 5.0 har blivit mycket snabbare, att nya Android har en mängd nya funktioner och galet många buggfixar så är det lätt att förstå varför vi vill att Honor 6X får samma sak.

The new EMUI for Honor 6X will be arriving next month, and it’s been updated based on consumer feedback. In case you or your team is planning a full review any time soon, it might be worthwhile to wait!

Även om Android 7.0 och EMUI 5.0 är på gång så kan vi också ställa oss frågan om mobiltelefonen är värd att lägga pengarna på. En snabb koll på Prisjakt visar ett pris kring 2 800 kronor vilket får gör modellen klart prisvärd på marknaden idag.

Moto G4 Plus
Moto G4 Plus är en stark konkurrent till lägre pris.

Så bra är Huawei Honor 6X

Huawei Honor 6X är en 5,5-tumstelefon med skärmupplösningen 1 920 x 1 080 pixlar, Huaweis egenutvecklade Kirin 655-processor och 3GB RAM-minne. Batteriet är på föredömliga 3 340 mAh och på baksidan sitter en 12-megapixelkamera.

I stort kan sägas att Honor 6X enligt utförda tester har riktigt bra batteritid, god byggkonstruktion och jämförelsevis god prestanda kring både applikationer och spel. Samtidigt saknas både senaste WiFi 802.11ac och USB Typ-C vilket med relativt dålig kamera drar ner betyget.

I samma prisklass finner vi utmärkta Moto G4 Plus som är ruskigt bra för klart lägre kostnad, iPhone 5s om man vill använda iOS och fjolårets Huawei P8. Alla bra för sina kronor och de ger Honor 6X en jämn match om prestanda versus kostnad.

Vi vågar dock säga att Huawei Honor 6X står snäppet över sina jämlikar efter uppdateringen till Android 7.0. Kan man hitta Moto G4 Plus för kring 2 000 kronor finns det dock ingen skam i att köpa telefonen billigt — det är en hyllad telefon som står sig riktigt bra även idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.