HTC One Max får 5,9-tumsskärm och Snapdragon 800

htc logo

HTC One Max är en enorm smartphone med 5,9-tumsskärm, Snapdragon 800-processor och 2 GB internminne. Modellen är i skrivande stund inte officiell men har trots det cirkulerat en tid på internet som ett rykte – ett rykte som nu bekräftats med hjälp av bilder på telefonen.

Med Android 4.3, bildstabiliserad 4-megapixelkamera, skärm som klarar 1080p och 16 GB lagringsutrymme så är det kanske inte mycket att hurra för idag. HTC One Max är dock inte någon budgetmodell på något sätt utan en mellanklassmodell som får en skärm i den övre storleksklassen.

Vidare kan nämnas att man tror på HTC Sense 5.5 ovanpå Android och en så kallad styluspenna för att kunna rita och skriva på den stora skärmen. Pennan och tillhörande är ett absolut måste man HTC vill slåss mot Samsung Galaxy Note III och Sony Xperia Z Ultra – två tunga giganter som är på gång.

Personligen förstår jag inte vara HTC One Max väntas få en så dålig kamera på baksidan som 4 megapixel. Det är otroligt lite idag, även om man använder UltraPixel-tekniken för att slå ihop flera små pixlar till en superpixel. Minst 8 megapixel och ännu hellre 13 megapixel om HTC vore seriösa.

Vad tror ni – kan HTC One Max slåss mot Samsung och Sonys?

Via VR-Zone

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.