HTC M8 kan få två kameror – frontkamera på 5 megapixel!

htc-logo-telefon-botten

Att en smartphone har två kameror är inte varken ovanligt eller på något sätt uppseendeväckande – men att att HTC M8 har båda på baksidan däremot är det.

HTC One fick stor uppmärksamhet med sin UltraPixel-teknologi vid första avslöjandet och har såväl hyllats som kritiserats för hur kameran fungerar. Speciellt sensorn som i praktiken bara ger 4 megapixel har kanske fått mest kritik hittills.

Med HTC M8 kan man alltså få dubbla sensorer och dubbel optik som med lite tur arbetar tillsammans för att på något sätt ge fördelar som konkurrenterna inte kan erbjuda. Vad som kommer vet vi inte – men man kan ju alltid spekulera.

Som ni ser på bilden är den nedre optiken större än den övre, något som gör den till den primära att användas vid fotografering. Den övre skulle kunna vara för hjälp vid ljusmätning och autofokus för att ge mer precisa mätningar.

Frontkamera på 5 megapixel?

HTC har tappat marknadsandelar de senaste åren och företaget behöver verkligen något slagkraftigt för att hålla sig kvar. Om nya M8-telefonen görs på rätt så kan det bli ett stort lyft – speciellt om frontkameran är på 5 megapixel som senare rykten pekar på.

Det skulle innebära att bara frontkameran har högre upplösningen än huvudkameran i HTC One och blir ett stort hopp från de 2.1 megapixel som föregångaren har till sin frontkamera. Sätt en 8-megapixelsensor som huvudsensor i M8 och det kan bli ruskigt bra.

Det kommer att dröja en månad innan vi får de första officiella uppgifterna om HTC M8 och tills dess är det bara att hålla tummarna för riktigt bra hårdvara.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.