Hitta parkerade bilen med Google Now

google-now-parkering-hanvisningar

Brukar du glömma bort vart du parkerat bilen? Nu finns en enkel lösning på ditt problem, tack vare Google.

Med senaste ”Activity Recognition” kan Google Now notera om man går, cyklar eller tar bilen. För att göra det används bland annat GPS, WiFi, mobilnätet och flera av sensorerna som finns i modernare smartphones.

Tillsammans kan Google Now bilda sig en uppfattning om hur situationen ser ut. Det finns mängder av applikationer som kan visa vart man parkerat bilen – men allra oftast krävs att användaren manuellt sparar platsen i telefonen. Google Now sköter det helt automatiskt.

Eftersom en aktiv GPS snabbt kan dränera vilket batteri som helst så är också strömsparande funktioner en hög prioritet. Det betyder att Activity Recognition kan användas för att aktivera GPS:en när vissa förhållanden uppfylls – som när sensorerna noterat att man stannat bilen.

För att kunna dra nytta av den här funktionen krävs en telefon eller surfplatta med Android 4.1 eller senare. Dessutom måste Google Search vara i version 3.4 eller senare för att stödet ska finnas inbyggt. Sen är det bara att köra igång och testa – hur tycker ni att det fungerar?

http://feedly.com/e/Rsp7Pf0v

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.