Hitta din Siri Remote med en iPhone (tvOS 17, iOS 17)

Apple TV 4K
Li Lin, Unsplash

När tvOS 17 släpps senare under hösten så introduceras en ny, spännande funktion som många längtat efter. Då kan du hitta din Siri Remote för Apple TV med hjälp av en iPhone.

Vi vet, det är inte världens största problem att behöva leta efter en fjärrkontroll. Men det kan vara ack så irriterande när den slinker in mellan kuddarna i soffan. Eller under soffan om man har riktig otur.

Om en situation skulle uppstå använder du enkelt Control Center på din iPhone för att spåra upp fjärrkontrollen. Tryck på Hitta-ikonen, välj fjärrkontrollen och spåra den som en AirTag.

Siri Remote tvOS 17

Tänk på att det bara är senaste versionen av fjärrkontrollen som gäller. Det måste vara en Siri Remote, annars saknas den teknik som behövs för att spåra enheten. Det finns idag tre generationer av Siri Remote. Alla tre stöds för spårning. Däremot stöds INTE Apple Remote (aluminium) eller Apple Remote (vit).

När du letar efter din Siri Remote så visas ett grafiskt gränssnitt på skärmen som indikerar hur nära eller långt bort du är från fjärrkontrollen.

Tänk på att Siri Remote (1:a, 2:a och 3:e generationen) saknar Ultra-wideband. Det betyder att du inte får samma exakta spårning som exempelvis en AirTag ger. Däremot kan bluetooth-anslutningen åtminstone ge en ungefärlig positionering med hjälp av signalstyrkan och hur den ändras.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.