Hitta din mobiltelefon inomhus med nya ”Hitta min enhet” från Google

google-hitta-min-enhet-logo

Google har gjort det enklare att hitta och säkra borttappade Android-telefoner med nya ”Hitta min enhet”. Det är en app som du installerar på din telefon och som hjälper dig att återfå din dyrbara ägodel.

Hitta min enhet är ingen ny app utan har funnits i några år. Det som skiljer den nya, uppdaterade versionen från tidigare är att du nu kan få positionering inomhus. Åtminstone på ett litet antal byggnader som stöds.


Det är lätt att få en hygglig positionering av mobiltelefonen utomhus med GPS. Det finns kartor tack vare Google Maps och fri sikt mot satelliter ger dig en klar vink om telefonens plats. Inomhus är något helt annat.

För att kunna positionera mobiltelefonen inomhus krävs att någon har laddat upp inomhuskartor till Google. Dessutom måste det finnas ett positioneringssystem inuti byggnaden.

Många byggnader med bra kartor idag

Idag finns riktigt bra kartor över många publika byggnader. Exempelvis flygplatser, köpcentra och liknande. Ett system för positionering är det däremot betydligt sämre med. Dessutom är GPS knappast helt tillförlitligt vid alla tillfällen.

Tyvärr har Google i skrivande stund inte avslöjat exakt vilka byggnader som fungerar med nya inomhuspositioneringen. Det gäller nämligen inte alla byggnader där sådan finns.

Om du vill prova Hitta min enhet kan du ladda ner den från Google Play Store

Mer om ”Hitta min enhet”

Var hittar jag ”Hitta min enhet”?

Det är en applikation som du installerar via Google Play Store. Hitta min enhet är gratis att ladda ner, installera och använda.

Vad kan jag läsa mer om ”Hitta min enhet”?

Du hittar en utförlig beskrivning av funktionerna på Google Play Store. Google har även en hjälpsida som beskriver hur du hittar, låser och rensar en borttappad Android-telefon.

Borde jag installera och använda ”Hitta min enhet”?

Absolut. Appen är helt kostnadsfri och kan hjälpa dig att återfå din mobiltelefon om du förlorat den. Den gör även att innehållet på telefonen inte går att använda vid en eventuell stöld.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.