Hindra Chromecast från att uppdateras automatiskt

Chromecast med Google TV (4K)
Foto: Victor Carvalho, Unsplash

Om du har en Chromecast och inte vill att Google ska kunna installera automatiska uppdateringar få finns ett sätt att eventuellt hindra dem. Det är en metod som i skrivande stund är obeprövad men som ändå tros kunna ge din rootade Chromecast en liten tidsfrist innan Google antingen lyckas uppdatera den eller utvecklare finner en mer lämplig lösning (och enklare).

När du har fått tillgång som root till din Chromecast kan du ansluta till den via ssh och göra följande.

1. Leta upp och döp om filen otacerts.zip till otacerts.zip.bak.
Filen hittar du i /system/etc/security/

2. Byt ut /chrome/update_engine med ett tomt men körbart script. Glöm inte att spara filen du ersätter så den kan återställas.

Notera åter igen att de båda sätten inte är bekräftade att fungera och skulle något gå snett kan det gå riktigt illa för din Chromecast. Förhoppningsvis går det att återställa den via GTVHackers USB-fil, men här lämnas inga garantier.

Om du faktiskt har en Chromecast och även testat de båda tipsen ovan – fungerade det? Eller fick du ett billigt och ineffektivt bokstöd?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.