Här är flaggskeppstelefonen som laddas snabbast av alla – test visar en klar vinnare

OnePlus 5T
OnePlus 5T

Om du värdesätter snabb laddning av batteriet i din mobiltelefon, då vet vi vilken modell du ska köpa.


I ett stort test har webbsajten Tom’s Guide kollat hastigheten på laddningen med sju flaggskeppstelefoner. De började med helt tomma batterier och mätte sedan laddningsmängd efter 30 minuter och 60 minuter.

Bäst i test blev OnePlus 5T vars enda riktiga konkurrent i testet var LG V30.

Med ett slutresultat på 59 procent efter 30 minute och 93 procent efter 60 minuter var OnePlus 5T en solklar vinnare. LG V30 klarade i sin tur 53 respektive 86 procent.

Anledningen till att OnePlus 5T tog förstaplatsen har att göra med snabbladdningstekniken som telefonen använder. Istället för Qualcomm QuickCharge som finns i de flesta Android-telefoner, har OnePlus istället valt en egenutvecklad lösning kallad Dash Charge.


Tekniken levererar högre spänning vilken laddar batteriet snabbare.

snabbast laddande mobil 2017
Bildkälla: Tom’s Hardware

På tredje-, fjärde- och femteplats landade iPhone X, iPhone 8 och iPhone 8 Plus.

Samtliga har stöd för snabbladdning, men inte med de medföljande laddarna. Vill du dra nytta av snabbladdningstekniken i telefonerna måste du köpa till extra laddare, något som känns behövligt men onödigt dyrt.

Längst ner i testet finner vi Google Pixel 2 och därefter Samsung Galaxy Note 8.

Båda låg under 40 procents laddning efter 30 minuter vilket är överlägset sämst av de testade telefonerna. Och då kan sägas att Galaxy Note 8 som kom sist har exakt lika stort batteri som vinnaren OnePlus 5T. Illa Samsung, riktigt illa.

Så hur stor betydelse har det egentligen med snabbladdning? För de allra flesta kommer skillnaden mellan de olika telefonerna inte spela någon roll. Normalt laddar vi under natten eller på andra tidpunkter när det är gott om tid. Snabbast laddning är egentligen bara viktigt när vi har riktigt ont om tid, och hur ofta är det så egentligen?

Läs hela testet och få mer insikt kring hur det gick till hos Tom’s Hardware.