Här är Bose QuietComfort 45

bose quietcomfort 45 2021 black white

Bose har presenterat nya over-ear-lurarna QuietComfort 45.

Hörlurarna efterföljer gamla QuietComfort 35 som släpptes 2018 och erbjuder en hel mängd förbättringar.

Läs mer: Bang & Olufsen lanserar hörlurarna Beoplay HX

QuietComfort 45 kan förstärka ljudet från omgivningen

Bland annat effektivare brusreducering, bättre ljudkvalitet och ett nytt aware-läge som förstärker ljuden från omgivningen.

Det finns två ljudlägen du kan växla mellan med QuietComfort 45. Quiet Mode som ger full brusreducering och Aware Mode som har precis motsatt effekt.

Med hjälp en fjärde mikrofon som inte finns i QuietComfort 35 har nya hörlurarna både bättre ljudupptagning när du är i samtal och kan förstärka ljudet från omgivningen.

Det är samma typ av funktionalitet som exempelvis Apple AirPods Max / AirPods Pro och Sony WH-1000XM3/XM4 haft sedan länge. Nu äntligen även i hörlurar från Bose.

Hur bra brusreduceringen är återstår att se. Sony har branschens kanske bästa aktiva brusreducering i WH-1000XM4 (även om AirPods Max-användarna kanske inte håller med om det). Om Bose på allvar ska slå tillbaka på den punkten så krävs att QuietComfort 45 verkligen har förbättrats på den punkten.

Läs mer: 12 saker du måste veta om AirPods Max – innan du köper hörlurarna

QuietComfort 45 använder Active EQ-teknik

Ljudkvaliteten har förbättrats med hjälp av vad Bose kallar TriPort-arkitektur och volymoptimerad Active EQ-teknik.

TriPort är en design på öronkåporna som Bose påstår ger djup och fyllighet utan att behöva öka storleken. Det gör att du får bättre ljudkvalitet och bekvämare passform utan att behöva kompromissa med medtagbarheten.

Active EQ är förstärker höga och låga toner så att du alltid har samma höga ljudkvalitet oavsett vilken volym du använder.

Bose QuietComfort 45 klarar upp till 24 timmars användning på en laddning och använder USB-C för anslutning till en strömkälla. Med 15 minuters laddning får du hela tre timmars användning, vilket får sägas vara helt föredömligt bra.

Cirkapriset för QuietComfort 45 är 3 799 kronor via den officiella webbutiken på Bose.se. De första exemplaren börjar skeppas till kunderna under vecka 38.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.