Häftiga appar för julhelgen

Abstrakt
Foto: Milad Fakurian, Unsplash

Även om vi kanske tänker på julen som en ganska traditionell tid med julmat såsom julskinka och gubbröra fyller många bord, är verkligheten den att de flesta hem har ett något mer teknisk juletid.

Och för de som är utrustade med en mobil enhet, kan julen göras ännu roligare med några av dessa appar med ett stort utbud av funktioner från online sports till och med underhållning även hjälpa bestämma vad du ska titta på TV!

Jul-basics

5291310414 77d7537836 o d

Eftersom många människor tenderar att resa långa sträckor för att komma hem till sina familjer under julhelgen, är det alltid viktigt att hålla ett öga på vädret. Tack och lov så leverar SMHI Väder appen de senaste väderprognoserna och kan även ge en god indikation på om det blir snö på juldagsmorgonen eller inte.

Och om du har nära och kära som återvänder från fjärran, kan Flightview appen ge dig de senaste flygankomsttider tillsammans med information om eventuella förseningar. På liknande sätt kan Reseplaneraren och STHLM apparna hjälpa dig hitta snabba och effektiva reselösningar i områdena Göteborg och Stockholm- riktigt praktiskt när du försöker hinna med sista minuten handeln efter julklapparna.

Festlig underhållning

Yule goat Gefle Sweden 2009

Borta är dagarna då julen brukade betyda att familjen samlades runt ett brädspel, istället har vi nu appar som förser oss med en mer högteknologisk underhållning.

Enkla party spel som Heads Up har fått en ordentlig uppdatering tack vare smartphone-teknik. Och även traditionellt festlig fotbolls underhållning kan bli given en extra dos av adrenalin med ett besök på Betway sajten som innehåller alla de senaste nyheterna och odds och ett stort utbud av olika sporter – även om snön hindrar en från att spela!

A titta på Kalle Ankas Jul en snöig julafton utgör en stor del av den svenska jul traditionen och TV Tablå Sverige borde kunna vara användbart för att undvika diverse tjafs om vilket program som ska följa.

Mat-appar

Julbord

Bortsett från klassisk underhållning, är stora mängder smakrik och utsökt mat ännu en viktig del av julen. Även om många av oss kanske kommer vara något försiktiga med att förbereda särskilda festliga maträtter såsom lutfisk, finns appar nu som Kokbokshyllan, som nyligen uppdaterades med en speciell julmats kategori.

Och slutligen, är det ett sorgligt faktum att de flesta av oss kommer lägga på oss ett kilo eller två under julhelgen, så se till att ladda ner Full Fitness appen för att hjälpa hålla vikten av för det nya året!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.