GoPro uppdaterar Hero4 Silver & Black – ny firmware

gopro hero4 black

GoPro har låtit meddela att en stor uppdatering är på gång till både Hero4 Silver och Black.


Någon gång under första halvan av året ska den släppas och bland nyheterna hittar vi möjligheten att göra en time-lapse direkt i kameran. Istället för att som idag ladda över alla bilderna till en dator så kan kameran själv kombinera dem direkt i enheten.

Med Hero4 Silver kommer det även att vara möjligt att använda HiLight-funktionen både vid inspelning och uppspelning. Med denna kan man markera extra viktiga saker i en video för att enklare hitta den tidpunkten i GoPro Studio senare.

Autorotation & nya inspelningslägen

Vidare får vi seriebildstagning med 30 bilder över 6 sekunder, istället för på bara en sekund som idag. Perfekt när man verkligen vill fånga den där händelsen som kanske tar längre än just en sekund – den här kommer att bli en riktig favorit hos mig.

En annan sak som kommer är autorotation av kameran. Den kommer helt enkelt att känna av åt vilket håll den hålls och spela in därefter. Är den upp och ner på en selfiepinne (utmärkt för att stabilisera kamera istället för att ha den uppåt, testa!) så känns detta av och videor samt bilder blir rätt automatiskt.


Slutligen kommer två nya inspelningslägen; 720p i 240 fps samt 2.7K i 60 fps. Båda för Hero4 Black, så tyvärr får de med Silver inte dessa nya lägena. Anledningen är att Black har en kraftfullare processor som klarar av att behandla den ökade strömmen med information.

Här är en summering

Läge Vad Kamera
 Bild 30 bilder över 6 sekunder Silver & Black
 Bild Skapa time-lapse direkt i kameran Silver & Black
 Video Inspelning i 720p med 240 fps Black
 Video Inspelning i 2.7K med 60 fps Black
 Annat  Automatisk rotation av kameran Silver & Black