Google Voice har uppdaterats — många stora nyheter med senaste versionen

Google Voice 2017

Google Voice har fått den största uppdateringen på flera år — komplett med helt omdesignade gränssnitt för såväl datorer som surfplattor och mobiltelefoner. Redan för några veckor sedan presenterade Google sina planer på en total omarbetning, och nu har alla förbättringar lanserats.

Den mest uppenbara förändringen är att applikationerna för Android, iOS samt webbappen har fått ett nytt utseende. Gränssnittet har förenklats och ser nu likadant ut över samtliga plattformar som kan använda Google Voice. Det gör det lättare att gå från en enhet till en annan utan omlärningskrav.

Google Voice har också fått en del funktioner som tidigare bara fanns i Hangouts. Bland annat stöd för fotografier via MMS. Bilder som skickas och öppnas via Voice visas tillsammans med SMS och röstinspelningar på alla plattformar. Man kan tycka att MMS borde ha haft stöd sedan länge, men det har faktiskt varit en av de punkter som Voice tappat stort på.

Det går nu också att skicka grupp-SMS, även det en funktion som tidigare bara fanns i Hangouts (om man ville ha Voice-liknande funktionalitet i övrigt). Grupp-SMS är tydligt markerat för att inte förväxlas med en vanlig SMS-konversation.

Google Voice phone 2017

Google Voice har stöd för 3D Touch med iPhone

Röstmeddelanden har förbättrats och Google Voice stöder nu omvandling av inkommande röstmeddelanden till text på spanska. Andra förbättringar är att notifieringar har en svarsruta så du alltid kan skicka snabba svar (dock inte med iOS), det finns stöd för 3D Touch på senare iPhone-modeller och hela känslan med Google Voice har tagits till moderna nivåer.

Och det är inte en dag för sent. Google Voice har ständigt halkat efter i takt med att Google uppdaterat sina andra applikationer, inte minst för Android och iOS. Visserligen har de som använt Hangouts redan kunnat nyttja många av förbättringarna som nu finns till Google Voice, och Google säger att om man redan använder Hangouts finns idag ingen anledning att byta.

Företaget har lovat att uppdatera Google Voice löpande framöver och idag rullas de senaste förbättringarna ut på alla marknader. Har du inte fått nyheterna än eller inte kan se nya applikationen i Google Play Store får du vänta några dagar och kolla igen.

Läs mer på Googles officiella blogg.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.