Google köper teknik för smarta klockor från Fossil

Fossil Q Marshal

Fossil säljer delar av sin verksamhet till Google. Det handlar om teknik för smarta klockor, samt personal från Fossil som arbetar med detta. Totalt betalar Google cirka 40 miljoner dollar – och exakt vad de köper är idag oklart.

Fossil har rönt stora framgångar med sina smarta klockor de senaste åren. Inte minst med senaste Fossil Sport som är en av marknadens absolut bästa smarta klockor med Wear OS. Och framgångarna verkar vara så stora att Google tagit intresse.

Det har länge ryktats att Google tänker släppa en Pixel-klocka som kan säljas bredvid de populära Pixel-telefonerna. Hittills har vi inte fått se någon sådan, men kanske kan köpet från Fossil vara ett steg i den riktningen.

Mer sannolikt är dock att Google implementerar sitt köp av Fossil-teknik och dess ingenjörer i sin verksamhet för en större plan. Att kunna nyttja de nyfunna kunskaperna till att utveckla Wear OS åt OEM-tillverkarna som tillverkar klockor med plattformen.

Ska Fossil och Google lansera en smartklocka?

En Pixel-klocka är så klart ingen omöjlighet, men få tror att den är på gång inom en snar framtid. Däremot kanske vi får se en Fossil-utvecklad modell, framtagen i samarbete med Google.

Greg McKelvey på Fossil Group säger i ett uttalande att [Fossil], tillsammans med Google kommer att fortsätta sporra tillväxt i wearables-kategorin med smarta klockor.

“Fossil Group has experienced significant success in its wearables business by focusing on product design and development informed by our strong understanding of consumers’ needs and style preferences. We’ve built and advanced a technology that has the potential to improve upon our existing platform of smartwatches. Together with Google, our innovation partner, we’ll continue to unlock growth in wearables.”

Greg McKelvey, Fossil Group

Om det betyder att Fossil arbetar med Google på en smartklocka, eller om Greg syftar enbart på försäljningen återstår att se.

Vad tror du att Google tänker göra med sina nyvunna kunskaper, teknik och personal från Fossil? Är det en ny produkt på gång – eller vill Google bara stärka Wear OS för framtiden?

Skriv en kommentar och berätta vad du tror!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.