Google Home Max släpps i Australien

Google Home Max

Google Home Max är släppt i Australien – den tredje marknaden där den populära smarta högtalaren nu går att köpa.

Det var med stort intresse som marknaden följde lanseringen av Google Home – en serie med tre smarta högtalare som använder digitala assistenten google Assistant.

Från den lilla och billiga Home Mini, till mellanmodellen Home och musikinriktade Home Max. Tre modeller som har fått mycket positiv kritik och en rad uppdateringar som förbättrat dem sen släppet under 2017.

Där Home Mini och Home har letat sig ut till en mängd länder världen över så har storebror Home Max tagit mycket längre tid på sig att nå utanför USA. Först tidigare i maj nådde modellen grannlandet Kanada.

Och nu kommer uppgifter om att Google Home Max nu släpps på den australiensiska marknaden.

Den 9 augusti går Home Max att köpa i butiker som JB Hi-Fi, Harvey Norman, David Jones, The Good Guys, Officeworks och Googles egna butik. Cirkapriset är 549 AUD, vilket omräknat blir runt 4 500 kronor inklusive moms.

Huruvida det är värt att köpa en smart högtalare för så mycket pengar, ja det är ju upp till var och en så klart. Om du inte känner till så mycket om Home Max rekommenderar jag att du ser videon ovan. Det är en trevlig snabbgenomgång av Marques Brownlee som rekommenderar högtalaren.

Förutsatt att du redan använder Googles tjänster. Annars blir det en väldigt dyr högtalare med smarta funktioner som du inte använder.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.